In English   I   Webbkarta   I   Om webbplatsen

allmänt styrelse årsmöten ordförande
genom tiderna
SNF
medalj-
utgivning
stiftelser SNF
fonder
belöningar
stipendier
biblioteket
på SNF kansli
stadgar medlemskap biblioteket
på SNF kansli

2013-07-17

 

Biblioteket på föreningens kansli

Svenska Numismatiska Föreningen har på sitt kansli på Banérgatan i Stockholm ett förnämligt bibliotek, vars böcker nu har digitaliserats och här presenteras i listor sorterade efter ämnesområde och författare.

Biblioteket är uppdelat på två avdelningar − den allmänna, som på Banérgatan ryms i bokhyllorna till höger när man kommer in i stora samlingsrummet, och den antika delen, som finns i alkoven till vänster. De 10 bokhyllorna med de allmänna böckerna är betecknade med bokstäverna A − J från vänster till höger, och de olika hyllplanen med siffrorna 1 − 8 räknat nerifrån. Härmed kan en bok med placeringen t.ex. H7 lätt lokaliseras. I den antika delen är böcker om grekiska mynt samlade i den vänstra bokhyllan, böcker om romerska mynt i den högra, och övriga böcker i hyllan ovanför dörren.

Föreningens medlemmar är välkomna till Banérgatan, där böckerna är tillgängliga för studier. Tyvärr har vi inte möjlighet att bedriva någon låneverksamhet.

Listan med böcker i den allmänna avdelningen
återfinns   här,  och förklaring till innehållet i de olika kolumnerna i listan  här.

Listan med böcker i den antika avdelningen
återfinns   här,  och förklaring till innehållet i de olika kolumnerna i listan  här.
          Senast uppdaterad 2017-04-18           Copyright © 1996-2017           Svenska Numismatiska Föreningen, Banergatan 17 nb, 115 33 Stockholm           tel 08 - 667 55 98