In English   I   Webbkarta   I   Om webbplatsen

allmänt styrelse årsmöten ordförande
genom tiderna
SNF
medalj-
utgivning
stiftelser SNF
fonder
belöningar
stipendier
biblioteket
på SNF kansli
stadgar medlemskap biblioteket
på SNF kansli

2017-05-30

 

Biblioteket på föreningens kansli

Svenska Numismatiska Föreningen har på sitt kansli på Banérgatan i Stockholm ett förnämligt bibliotek, vars böcker nu har digitaliserats och här presenteras i listor sorterade efter ämnesområde och författare.

Biblioteket är uppdelat på två avdelningar − den allmänna, som på Banérgatan ryms i bokhyllorna till höger när man kommer in i stora samlingsrummet, och den antika delen, som finns i alkoven till vänster. De 10 bokhyllorna med de allmänna böckerna är betecknade med bokstäverna A − J från vänster till höger, och de olika hyllplanen med siffrorna 1 − 8 räknat nerifrån. Härmed kan en bok med placeringen t.ex. H7 lätt lokaliseras. I den antika delen är böcker om grekiska mynt samlade i den vänstra bokhyllan, böcker om romerska mynt i den högra, och övriga böcker i hyllan ovanför dörren.

Föreningens medlemmar är välkomna till Banérgatan, där böckerna är tillgängliga för studier. Tyvärr har vi inte möjlighet att bedriva någon låneverksamhet.

Den allmänna avdelningen
Listan med böcker   här >>
Förklaring till hur man ska läsa listan  här >>

Den antika avdelningen
Listan med böcker   här >>
Förklaring till hur man ska läsa listan  här>>


Dokumenthistorik
2017-05-30 Förteckningen i den allmänna avdelningen uppdaterad 
2013-07-17 Förteckningarna skapade


          Senast uppdaterad 2021-11-29           Copyright © 1996-2021           Svenska Numismatiska Föreningen, Banergatan 17 nb, 115 22 Stockholm           tel 08 - 667 55 98